BBHF 10-vuotisjuhlafestari 4.8.

bbhf-10-juhla

bbhf-aikataulu-la-4.8.2018

 

Mustikkamäki BBHF 10v. – Lauantai 4.8.2018

Wanha Suola

bbhf www wanha suolaIlomantsissa musiikin tekemisen jo 70-luvun aloittanut Laulajainen tulee Keravalta ensimmäistä kertaa syntymäkuntaansa koko bändinsä kanssa ja avaa festivaalin bändin parhaalla omalla tuotannolla.

Wanha Suola on pääkaupunkilainen rock-, blues- ja proge-vaikutteinen yhtye, joka
tulee täyttämään 30 vuotta vuonna 2019. Yhtyeen perustajajäsenet ovat Kari
Laulajainen (laulu, akustinen- ja sähkökitara) ja Kari Suosalmi (koskettimet, laulu).
Vuonna 1991 mukaan liittyivät Kari Saaristo (rummut) ja Juha Jurmu (basso, akustinen- ja sähkökitara, laulu). Vuonna 2017 Wanha Suola sai uutta verta pakkiin, kun Samu Wuori (sähkökitara) hyväksyi kutsun rivistöön. Wanhan Suolan kappaleet säveltää ja sanoittaa Kari Laulajainen ja sovituksesta huolehtii koko yhtye.
Yhtyeen juuret ovat amerikkalaisessa ja englantilaisessa 1960-luvun lopun ja 1970-luvun alun blues-, rock- ja proge-musiikissa. Wanhan Suolan oma suomenkielinen ohjelmisto on laaja ja jatkuvasti uudistuva. Soittaminen muusikoille ei ole harrastus vaan elämäntapa, jota pitkäaikainen ja läheinen kaveruus korostaa.

Wanha Suola

 

”Billie!” Eeppi Ursin ja Aki Rissanen Duo plays Billie Holiday

Piirros1Club for Fivestä tuttu laulaja Eeppi Ursinin ja pianisti Aki Rissasen ”Billie” ohjelmisto antaa yleisölle tilaisuuden kuulla jazzmaailman suurimman naisartistin keskeisimmät klassikkolaulut livenä.

Billie Holiday (1915-1959) eli kovan elämän. Huumeet, vankilareissu, väkivaltaiset aviomiehet, alkoholismi ja monet sairaudet varjostivat alituiseen hänen loistavaa uraansa yhtenä kaikkien aikojen kuuluisimmista naislaulajista. Monista jazz-laulajista poiketen Billie Holidayn ääniala oli vain hieman yli oktaavin, mutta se ei muodostunut esteeksi – hänen vakuuttavan tunteikas tulkintansa on tänäkin päivänä poikkeuksellisen vahvaa. Holidayn tyylin tunnusomaisin piirre oli laulumelodian laahaaminen hieman säestyksen jäljessä. Hän oli myös ensimmäisiä mustia jazz-muusikoita, jotka rikkoivat ”värimuurin” esiintymällä levytysstudioiden ulkopuolella valkoisten muusikoiden kanssa.
Jazz-vaikutteet vähenivät Holidayn levytyksistä 1940-luvun alussa. Usein tämän syynä on pidetty hänen vuonna 1939 levyttämäänsä Strange Fruit -laulua. Tämä kappale teki Holidaysta todella tunnetun jazz-piirien ulkopuolella.

Eeppi Ursin: Tue Mua

 

Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus

bbhf www mikko

Mikko Innanen: Kotimaan kiertueilla on tullut usein lueskeltua karttaa ajan kuluksi ja monesti pitkän auto- tai junamatkan sykähdyttävimpiä hetkiä ovat maakuntarajojen ylitykset. Kahden maakunnan kohtaamista todistaessa mielikuvitus lähtee laukkaamaan hurjaa vauhtia. Tässäkö nyt kulkee karjalaisten ja savolaisten selkeä ikiaikainen jakolinja? Asustaako tuolla jossain korpien kätköissä jokin erikoinen pohjalais-kainuulainen heimo omine erikoisine puhe- ja käyttätymistapoineen? Vieläkö Uudeltamaalta Kymenlaaksoon siirryttäessä pystyy tuntemaan miten Napoleonin sotahevosten kavioiden kolkko kapse on kerran ohjannut maamme ja maanosamme historiaa?

Maakuntalaulujen tarina alkaa 1800-luvun puolesta välistä liittyen voimakkaasti aikakauden romanttiseen ajatukseen kansallisesta kulttuurista ja kansakunnan kohtalosta. Pystyisikö maakuntalauluja tulkitsemaan 2010-luvulla vapaana patrioottis-pateettisesta painolastista kuitenkaan menneiden sukupolvien meininkejä liiaksi mestaroimatta? Valtiovalta on tyrinyt maakuntauudistuksen suunnittelussa ja toimeenpanossa pahasti. Onneksi arrondismenttipohjainen globaalis-spiraalinen maakuntauudistus eli ns. Piippolan malli tarjoaa ratkaisun ongelmiimme ja varmistaa maakuntarauhan elinajaksemme.

Mikko Innanen yhdessä Petri Keskitalon (tuuba) ja Mika Kallion (rummut) kanssa on yhtä äkkiväärää osaamista.

Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus
Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus live at Validi Karkia -klubi

 

 

Teemu Viinikainen III

bbhf www teemu

Teemu Viinikainen on ollut jo pitkään yksi Suomen johtavista jazzkitaristeista ja hänen taitonsa kestävät erinomaisesti myös kansainvälisen vertailun. Viinikainen julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa 2005 ja vuosien varrella häntä on kuultu monissa erilaisia tyylisuuntia edustaneissa yhtyeissä.

Teemu Viinikainen III -trion debyyttialbumi, syksyllä 2017 julkaistu ”Return of Robert Dickson” oli Emma-ehdokkaana vuoden parhaaksi jazzalbumiksi. Kitarointi on Viinikaiselle ominaisesti nautittavan dynaamista ja kuulasta. Mukaan on tarttunut kuitenkin uudenlaista myrskyä ja kiihkoa, jota täydentävät monipuolisen Joonas Riipan täyteläinen rumputyöskentely sekä kosketinsoittajataituri Mikael Myrskogia tuuraavan Aki Rissasen värikkäät Rhodes- ja Moog-soundit. Trio suuntaa albumillaan arvaamattomalle musiikilliselle matkalle, joka täyttyy niin vahvoista rock- soundeista kuin pehmeämmistä balladisävyistä. Svengiä, virtuositeettia ja ilmaisuvoimaa ei matkalta puutu. Teemu Viinikainen (kitara), Aki Rissanen (keyboards) ja Joonas Riippa (rummut).

Teemu Viinikainen III: Birdman
Teemu Viinikainen III: JS

 

SoulSisters

bbhf www soulsisters

SoulSisters merkitsee vahvaa lauluharmoniaa, karismaa ja naisenergiaa. Sielun musiikkia laulavat Anna, Pi ja Heidi muodostivat SoulSistersin vuonna 2007. Viehkeän leikkisä swing ja rouhean räävitön blues sulautuvat toisiinsa Kalle Katzin (piano) ja Jussi Nikulan (rummut) tukemana.
Ryhmän nimessä oleva soul ei rajoitu ainoastaan tiettyyn genreen vaan tarkoittaa kaikkea sielun kieliä soittavaa musiikkia.

SoulSisters: Boogie Woogie Bugle Boy
SoulSisters: Tu Vuo Fa L´Americano

 

 

 

 

 

Elias Kahila & Bill Öhrström Band

bbhf www elias kahila

Sellisti Elias Kahila on tuonut sellon bluesiin ja se toimii! Ruotsalainen Bill Öhrström (laulu ja huuliharppu) ja Kjell Gustavsson (rummut) tuovat kansainvälisen henkäyksen 60-luvun svengaavasta Lontoosta saakka. Nuori blues-taitaja Tuomas Räisänen (kitara) täydentää bändin.

Kahila on laajentamassa sellon ilmaisukykyä kehittämillään uusilla sellonsoittotekniikoilla. Kahilan kolmimuunteinen ”shufflejousitekniikka” mahdollistaa sellonsoiton uskottavasti funkin ja grooven tyylilajeissa antaen kokonaan uuden mausteen rytmimusiikkiin. Looppi-pedaalien avulla Kahila rakentaa jokaisen biisin omanlaisekseen livenä.

Elias Kahila plays a blues-cello-solo
Elias Kahila & Bill Öhrström Band, Stampen, Tukholma

 

Sinner´s Soul

Piirros2

Maakunnallista blues osaamista kunnioittaakseen BBHF organisaatio tarjoaa Heavy Tikkasen johtamalle Sinner’s Soul yhtyeelle mahdollisuuden päättää kymmenennen BBHF festivaali-ilta suureen blues ilotulitukseen!

Joensuussa tätä nykyä asuva Hannu ”Heavy” Tikkanen (blueslaulaja-harpisti) kokosi uusimman Sinner´s Soul -kokoonpanonsa noin neljä vuotta sitten. Yhtyeen kokoonpanot ovat aina koostuneet kovista soittajista, ja myös uusimpaan Sinner´s Souliinsa Tikkanen on koonnut kokeneet ja taitavat muusikot.Kari Parviainen (kitara), Kari Tenhunen (basso) ja Ilkka Korjus (keyboards) ovat Tikkasen tavoin joensuulaisia, Ilkka Auvinen (rumpali) asuu ainakin toistaiseksi Helsingissä.
Sinner´s Soul -yhtyeen musiikillinen pohja on lähinnä bluesissa ja rhythm and bluesissa, mutta ohjelmistoon on haettu sävyjä myös jazzista, rockista, soulista ja New Orleans- tyyppisistä rytmeistä. Yhtye julkaisi kesällä 2017 omista biiseistä koostuvan CD-levyn. Omien kappaleiden lisäksi Sinner´s Soul esittää keikoillaan covereita mm. Albert Kingin, Howling Wolfin, Muddy Watersin, T-Bone Walkerin, Ray Charlesin ja Louis Jordanin tuotannosta.

Sinner´s Soul: Got My Mojo Working
Sinner´s Soul: On The Street Of The Red Lights

Musiikkia on luvassa kello 16:sta aamutunneille saakka yöllä, sekä mahdolliset jamit päälle.